paradisaea1b.jpg

Meillä oli käymässä ihana kiertueliina! Se asusteli meillä viikon ja pääsi mukaan seurakuntaan, pihakävelylle, kotihommiin sisällä, leikkipuistoon, kantoliinatreffeille ja kauppareissuille.

paradisaea3b.jpg

Mitä haluaisin sanoa Paradisaean The Love That Casts Out Fear - liinan kantotuntumasta? No, ainakin seuraavia juttuja. Letkeä on ensimmäinen adjektiivi, joka liinasta tulee mieleen. Se on ennemmin kova ja sileä kuin pehmeä ja tahkea, mutta pysyy kuitenkin sidonnassa paikallaan hyvin - onkohan se kudonnan ansiota. Tukevalta vaikutti. Olin epäileväinen tenceliä kohtaan, mutta ei se tuntunutkaan yhtään pahalta. Tencel muistuttaa jossain määrin levää tai Seacellia, jota omistamissani konekudotuissa liinoissa on. Yllätyin siitä, miten hyvin liina toimi lyhyenä. Toimisi varmaan hyvin pitkänäkin, muumioliinana, koska liukuu kivasti paikoilleen. 

paradisaea2.jpg

Käytän sidonnoista eniten karkkikeppislipooveria selässä ja keskeytettyä kietaisuristiä edessä. Kokeilin tällä ihanalla Paradisaealla myös HJBC:tä, mutta siinä kannettavan painopiste tulee niin eri kohtaan kuin sliparissa, että tuntui hassulta kantaa. Liina kuitenkin taipui oikein hyvin myös kaksikerroksiseen sidontaan. Jonkin aikaa kanniskelin taaperoani myös ihan slipknot-rengasliinankorvikkeessa. Siinäkin se toimi ihan hyvin - vaikuittaisi siis olevan ihan oikeasti tukeva kaveri. Olkapään kestävyys loppui ennemmin kuin liinan.

paradisaea5.jpg

Liinan ulkonäkö sitten? Hehkuva! Mahtava! Mykistävä! Oliko muuta kysyttävää? Loimen värit ovat jotenkin erityisen onnistuneet, sointuvat yhteen näyttämättä liian raidallisilta ja hehkuvat elämää. Tumma kude tuo liinaan luonnetta ja tekee siitä "farkut" - väri tuntuu sopivan kaiken kanssa yhteen. Tosin omaan käyttööni tykkäisin ihan inasen vaaleammasta yleisilmeestä. Reunat ovat kauniit ja mukavat. Palttinareunat ovat helposti vähän kovan tuntuiset liinassa, joten tämä sidoksen mukainen reuna miellyttää minua. Keskimerkin olisin mieluusti nähnyt, koska en osaa kuvitella, millainen keskimerkki sopisi liinan arvoon! Pitäisi kyllä olla jotenkin erityisen hieno keskimerkki. Oranssi tuotelappu on aika iso ja liinan hännässä tietysti aika näkyvissä. Ei se hirveästi kyllä minua häiritse, mutta tuli nyt mieleen. Mieluummin oranssi kuin valkoinen. Kaunis käsiala lapun kirjoittajalla.

paradisaea6b.jpg

Että kiitos ja kukkanen lainasta!

paradisaea7.jpg